Rabarberu kūka no pilngraudu plēkšņu miltiem


Rabarberu kūka

Sastāvdaļas
2 glāzes plēkšņu pilngraudu miltu
1 glāzes cukura
15 g cepamā pulvera
½ tējkarotes kanēļa
2 olas
2 glāze kefīra
170 g kausēta sviesta
2 glāzes rabarberu

Pagatavošana
Rabarberu kātus sagriež šķēlītēs, pārber ar glāzi cukura. Atstāj vienu dienu atsuloties. Tad rabarberu sulu nolej (šo šķidrumu var atšķaidīt ar ūdeni un dzert kā atspirdzinājumu). Rabarberu šķēlītes izmanto kā kūkas sastāvdaļu.
Bļodā ieber plēkšņu pilngraudu miltus, cukuru, cepamo pulveri, kanēli un kārtīgi izmaisa. Maisījumā iesit olas, pielej kausēto sviestu un kefīru, visu kārtīgi izmaisa un lej veidnē. Virskārtā uzber atsulotos rabarberus (tad kūka nebūs tik slapja). Cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā cep apmēram 40 minūtes.

 


Rabarberikook

Koostis
2 klaasi täistera speltajahu
1 klaasi suhkrut
15 g küpsetuspulbrit
½ teelusikat kaneeli
2 muna
2 klaas keefiri
170 g sulatatud võid
2 klaasi rabarbereid

Valmistamine
Rabarberivarred tükeldada, puistata üle klaasi suhkruga. Jätta üheks päevaks nõrguma. Siis valada rabarberite pealt mahl ära (seda vedelikku saab lahjendada veega ja juua värskendava joogina). Rabarberitükke kasutada koogi koostisosana.
Puistata täistera speltajahu, suhkur, küpsetuspulber ja kaneel kaussi ja korralikult läbi segada. Segu juurde lüüa munad, valada lisaks sulatatud või ja keefir, kõik korralikult läbi segada ja valada vormi. Peale puistata nõrutatud rabarberid (siis ei saa kook liiga märg). Praeahjus küpsetada 180-kraadisel temperatuuril umbes 40 minutit.