Rabarberu kūka
Sastāvdaļas
2 glāzes plēkšņu pilngraudu miltu
1 glāzes cukura
15 g cepamā pulvera
½ tējkarotes kanēļa
2 olas
2 glāze kefīra
170 g kausēta sviesta
2 glāzes rabarberu
Pagatavošana
Rabarberu kātus sagriež šķēlītēs, pārber ar glāzi cukura. Atstāj vienu
dienu atsuloties. Tad rabarberu sulu nolej (šo šķidrumu var atšķaidīt ar ūdeni
un dzert kā atspirdzinājumu). Rabarberu šķēlītes izmanto kā kūkas sastāvdaļu.
Bļodā ieber plēkšņu pilngraudu miltus, cukuru, cepamo pulveri, kanēli un
kārtīgi izmaisa. Maisījumā iesit olas, pielej kausēto sviestu un kefīru, visu
kārtīgi izmaisa un lej veidnē. Virskārtā uzber atsulotos rabarberus (tad kūka
nebūs tik slapja). Cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā cep apmēram 40 minūtes.
Rabarberikook
Koostis
2 klaasi täistera speltajahu
1 klaasi suhkrut
15 g küpsetuspulbrit
½ teelusikat kaneeli
2 muna
2 klaas keefiri
170 g sulatatud võid
2 klaasi rabarbereid
Valmistamine
Rabarberivarred tükeldada, puistata üle klaasi suhkruga. Jätta üheks päevaks
nõrguma. Siis valada rabarberite pealt mahl
ära (seda vedelikku saab lahjendada veega ja juua
värskendava joogina).
Rabarberitükke kasutada koogi koostisosana.
Puistata
täistera speltajahu, suhkur, küpsetuspulber ja kaneel kaussi
ja korralikult läbi segada. Segu juurde lüüa munad, valada
lisaks sulatatud või ja keefir, kõik korralikult läbi segada ja valada vormi. Peale
puistata nõrutatud rabarberid (siis ei saa kook liiga märg). Praeahjus
küpsetada 180-kraadisel temperatuuril umbes 40 minutit.