Sastāvdaļas
400 g pelēko zirņu miltu
350 g sviesta
1/2 glāze ūdens
1,5 glāzes piena
300 g cukura
100 g valriekstu, lazdu riekstu (var likt arī mandeles vai žāvētus
augļus)
Pagatavošana
Katliņā ieber cukuru un karsē, līdz tas izkūst. Kad cukurs karamelizējies, pielej
ūdeni un pienu (ļoti uzmanīgi), pavāra, līdz cukurs pavisam izkusis.
Otrā katliņā izkausē sviestu. Izkausētajā sviestā ieber zirņu miltus un
riekstus, maisa, līdz masa kļuvusi viendabīga un mazliet smaržo pēc grauzdējuma.
Zirņu miltu un riekstu masā ielej karamelizētā piena šķidrumu. Nepārtraukti
maisa virs uguns, līdz masa sabiezē.
Sabiezējušo masu steigšus pārliek lēzenā veidnē un atdzesē. Galdā ceļ
atdzisušu.