Makaroni ar olām un bez olām.

Sveicināti!
Man patīk gatavot pastu bez olām. Eksperimentēju ar dažādiem miltu veidiem: bīdelētiem plēkšņu miltiem, pilngraudu plēkšņu miltiem, miežu miltiem, zirņu miltiem, griķu miltiem. Krāsainus makaronus var dabūt, piemaisot dažādas garšvielas un zaļumus: lai pasta būtu dzeltena, jāpieliek nedaudz kurkumas; ja vēlas zaļas krāsas makaronus, var pielikt spinātus, tikai spināti iepriekš jāsablendē.
Ar gaišiem sveicieniem — Dita


Makaroni ar olām
Sastāvdaļas
1 glāze miltu
1 ola
1 ēdamkarote olīveļļas
sāls (pievieno pēc garšas)
Pagatavošana
Bļodā iesijā miltus, pieliek sāli, olu un eļļu, mīklu mīca ar karoti vai rokām. Mīklai jābūt gludai, spīdīgai, tā nedrīkst lipt pie rokām. Mīca 10—15 minūtes (ja milti vēl par sausu, pēc vajadzības var pievienot nedaudz ūdens). Mīklu 30 minūtes patur ledusskapī, pēc tam izveltnē 2—3 mm biezā plāksnē, sagriež strēmelēs, mazliet apkaltē. Kad mīklu veltnē un griež, milti jālieto iespējami maz.
Pagatavotās strēmeles vai skaidiņas lieto ēdienos tūliņ vai izkaltē dziestošā siltumā un uzglabā.




Makaroni bez olām
Sastāvdaļas
1 glāze miltu
6 ēdamkarotes ūdens
1 ēdamkarote sviesta (kausēta)
sāls (pievieno pēc garšas)
Pagatavošana
Bļodā iesijā miltus, pieliek sāli, ūdeni un sviestu, mīklu mīca ar karoti vai rokām. Mīklai jābūt gludai, spīdīgai, tā nedrīkst lipt pie rokām. Mīca 10—15 minūtes (ja milti vēl par sausu, pēc vajadzības var pievienot nedaudz ūdens). Mīklu 30 minūtes patur ledusskapī, pēc tam izveltnē 2—3 mm biezā plāksnē, sagriež strēmelēs, mazliet apkaltē. Kad mīklu veltnē un griež, milti jālieto iespējami maz.
Pagatavotās strēmeles vai skaidiņas lieto ēdienos tūliņ vai izkaltē dziestošā siltumā un uzglabā.